Alles wat je moet weten over gevelbekleding

Wat is gevelbekleding?

Gevelbekleding is een essentieel aspect van elk huis. Het biedt niet alleen bescherming tegen de bouwelementen, maar geeft ook een esthetische uitstraling aan je woning. In dit artikel duiken we hier dieper op in en beantwoorden we belangrijke vragen en delen we handige informatie. Dako helpt door heel Nederland mensen met hun gevelbekleding. Naast Apeldoorn werken we ook veel in andere regio’s.

Kunststof gevelbekleding

Hoe kun je gevelbekleding vervangen?

Het vervangen van gevelbekleding kan een noodzakelijke stap zijn om de uitstraling en functionaliteit van je huis te verbeteren. Met kunststof gevelbekleding kunt u uw gevel voorzien van een prachtige uitstraling. Het is onderhoudsarm, duurzaam en niet van hout te onderscheiden. Dako heeft veel ervaring met het aanbrengen van kunststof bekleding op de gevel. Wij werken met Keralit, een A-merk met 10 jaar garantie en al jaren marktleider in Nederland. Dat geeft zekerheid!

Wat zijn de kosten om gevelbekleding te plaatsen?

De kosten variëren afhankelijk van het type bekleding, de grootte van je huis en andere factoren. Elk materiaal heeft zijn eigen prijskaartje. Het is belangrijk om een budget op te stellen en verschillende opties te overwegen voordat je een keuze maakt. Vraag bij ons een vrijblijvende offerte aan of maak een afspraak zodat we alle mogelijkheden kunnen bespreken.

Is kunststof gevelbekleding onderhoudsarm, duurzaam en niet van hout te onderscheiden?

Moderne gevelbekleding van Keralit staat bekend om zijn duurzaamheid, onderhoudsarm karakter en realistische houtachtige uitstraling. Keralit is duurzaam en milieuvriendelijk en wordt gemaakt van gerecyclede kunststoffen. Het is zodanig samengesteld dat het niet kan kromtrekken of aangetast kan worden door schimmels, bacteriën en andere rottingsprocessen. Het is geschikt voor iedere woning en kent een uitgebreid kleurenpallet. Deze top kwaliteit van Keralit is uitermate geschikt voor toepassing bij renovatie- en nieuwbouwprojecten in de woning-, recreatie-, en utiliteitsbouw.

Wordt je huis meer waard met gevelbekleding?

Gevelbekleding kan de esthetiek van je huis aanzienlijk verbeteren en daarmee ook de waarde ervan verhogen. Potentiële kopers worden vaak aangetrokken door goed onderhouden en aantrekkelijke gevels.

Wat is het verschil tussen houten of kunststof gevelbekleding?

Het verschil tussen houten of kunststof kozijnen ligt vooral in de kosten. Kunststof bekleding is goedkoper in aanschaf en is een langdurige en onderhoudsarme oplossing. Houten bekleding straalt een natuurlijke charme uit maar vergt regelmatig onderhoud. Aan de andere kant biedt kunststof bekleding duurzaamheid zonder de noodzaak van frequente behandelingen. Met zijn onderhoudsarme karakter en weerbestendigheid wordt kunststof steeds populairder. Er zijn steeds meer producten op de markt die lijken op echt hout zoals onze producten van Keralit. Het is betaalbaarder in aanschaf en biedt een langdurige oplossing zonder concessies te doen aan stijl.

Moet je een vergunning aanvragen om gevelbekleding te plaatsen?

In sommige gevallen is een vergunning nodig, vooral bij ingrijpende veranderingen aan de buitenkant van een huis. Het is verstandig om dit te controleren bij de lokale autoriteiten. Heb je hier vragen over? Dako geeft je graag advies.

Hoe lang duurt het plaatsen van gevelbekleding?

De tijd die nodig is voor het plaatsen van gevelbekleding kan variëren op basis van de grootte van het project en het gekozen materiaal. Voor een goede tijds en koste inschatting kan je bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen

Offerte aanvraag

Een vrijblijvende offerte? Zo geregeld!

Vraag gemakkelijk en snel een offerte aan van Dako kunststof kozijnen. U ontvangt van ons een vrijblijvend en scherp aanbod zonder dat u ergens aan vast zit. Een prettig idee.

Showroom

Dako Kozijnen
Watermanstraat 52
7324 AK Apeldoorn

Vrijblijvende offerte

0800 - 555 4555 (gratis)